Novi izvještaj Kantonalnog štaba civilne zaštite SBK/KSB
Novi izvještaj Kantonalnog štaba civilne zaštite SBK/KSB
Aktuelno

Novi izvještaj Kantonalnog štaba civilne zaštite SBK/KSB

U Srednjobosanskom kantonu trenutno nema potvrđenih slučajeva zarazom koronavirusom, izjavo je Feni načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite Nikica Stipinović.

Na sjednici Vlade SBK/KSB jutros je rečeno da nema zaraženih. Imali smo jedan slučaj testiranja osobe iz Kiseljaka, a njen nalaz je bio negativan. U samoizolaciji je oko 400 osoba, a pod prismotrom njih 927. Što se tiče našeg kantona za sada nema rizičnih područja – rekao je Stipinović.

Kako je dodao, na terenu se prati provođenje dosadašnjih naredbi.

Od pranja ulica do postavljanja higijenskih službi ispred domova zdravlja, te operativno djelujemo da pokušamo nabaviti nužnu zaštitnu opremu – rekao je Stipinović.

Naglasio je da inspekcije, zajedno sa pripadnicima MUP-a, provjeravaju na terenu osobe koje se vraćaju iz inostranstva, te djeluju po dojavama građana.

Po dojavama građana, na naš broj telefona 121 u operativnom centru, informišemo općine, inspekcije i MUP koji izlaze na teren i provjeravaju sve informacije o nepoštivanju naredbi, bilo da je u pitanju rad ugostiteljskih objekata ili nekih drugih objekata – rekao je Stipinović.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!