Norveški humanitarac u posjeti travničkom Udruženju „Sreća za sve“
Norveški humanitarac u posjeti travničkom Udruženju „Sreća za sve“
Aktuelno

Norveški humanitarac u posjeti travničkom Udruženju „Sreća za sve“

Norveški humanitarac Kare Gronli i veliki je prijatelj našeg sugrađanina Zekerijaha Jašarevića odlučio je pomoći travničkom Udruženju „Sreća za sve“ kroz novčanu donaciju. Ovaj humanitarac poznat je po svojim akcijama, a proglašen je počasnim konzulom Burkine Faso gdje realizovao mnoge humanitarne akcije.

S obzirom da ga za naš grad vezuje prijateljstvo sa našim sugrađninom Zekerijahom Jašarevićem koji već godinama uspješno posluje u Norveškoj, a u našem gradu je obnovio restoran „Kastel na Hendeku“, zamolio je Zekerijaha da organizuje posjetu djeci sa posebnim potrebama.

Tim povodom načelnik Općine Travnik je organizovao sastanak sa gospodinom Gronli i predstavnicima humanitarnog Udruženja „Sreća za sve“ Travnik.

Neizmjerno me raduje da su sastanku prisustvovali i najmlađi članovi ovog Udruženja sa svojim roditeljima. Kao načelnik Općine Travnik obećao sam osigurati prostorije za Udruženje koje okuplja 35 porodica sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama. Nadam se da će ova posjeta rezultirati sa pomoći kako bi obezbjedili dijagnostičku i drugu opremu koja će pomoći osobama sa posebnim potrebama njihovu integraciju u normalne tokove društva.” – rekao je Hadžiemrić.

Humanitarno Udruženje “Sreća za sve” Travnik osnovano je kao pomoć i podrška djeci, ali i odraslim osobama sa poteškoćama u razvoju.

Misija Udruženje je poboljšati kvalitet života tih kategorija, ali i samih roditelja koji su glavni faktor za razvoj svakog djetata, a pogotovo djeteta sa kojim treba puno rada i odricanja.

Općina Travnik/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!