Sveuciliste Vitez
NK Travnik dobio bezuslovnu podršku travničke privrede
photo: NK Travnik
Aktuelno

NK Travnik dobio bezuslovnu podršku travničke privrede

Večeras je u prepunoj sali Centra za kulturu Općine Travnik održan radni sastanak simboličnog naziva „Kafa s premijerom Srednjobosanskog kantona“ na kojem je prisustvovalo preko 120 predstavnika javnih i privatnih ustanova, organizacija, firmi, preduzeća, male privrede, osiguravajućih društava i banaka.

Uz energične i optimistične poruke premijera, Tahira Lende, te poziva da se udruživanjem pojedinaca, velikih i malih sistema, pokuša očuvati devedesetsedmogodišnja tradicija i aktuelni status, predstavljena je nova uprava NK „Travnik“. Kako se moglo zaključiti, članovi nove uprave odlučni su u namjeri da osiguraju sve potrebne uslove da klub izbori opstanak u 1. Ligi Federacije BiH, a da već od naredene sezone konkuriše za ulazak u Premijer ligu BiH.

Motivirani pozitivnom energijom kantonalnog premijera, načelnika Općine i članova uprave,  predstavnici travničke privrede bezuslovno su podržali ovaj projekat i usaglasili finansijski okvir potreban za rad kluba u predstojećoj polusezoni. Stoga su i potpisane izjave o sponzorstvu i dogovoreni dalji koraci kako bi se napravio model partnerstva sa privrednicima koji žele kroz različite strukture kluba doprinijeti njegovom daljem razvoju.

Predsjednik NK Travnik, Midhet Sarajčić, istakao je da nikada ranije grad Travnik nije bio jedinstven i odlučan u namjeri da stane iza kluba i bude podrška u nastojanjima da se osigura sigurnija budućnost travničkog nogometa.

NK Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!