Sveuciliste Vitez
Crna Hronika

Neplatiši kazni oduzet skupocijeni Hummer, na zadnjem sjedištu pronađena droga…

U petak, 06.01.2017. godine, u 23:15 sati, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik su uz pomoć pripadnika Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik izvršili kontrolu terenskog vozila marke „Hummer“, registarskih oznaka E56-M-784, kojim je upravljao J.B., rođen 1990. godine iz Gornjeg Vakuf-Uskoplja.

Prilikom pregleda vozila na zadnjem sjedištu vozila pronađena je torbica u kojoj se nalazila materija za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana. Nad osobom je, nakon što je lišena slobode, provedena kriminalistička obrada, tokom koje je osumnjičeni priznao izvršenja krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Nakon svih provedenih radnji dokumentovanja ovog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Izvršenim provjerama u Registru novčanih kazni, ustanovljeno je da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da dosadašnje izrečene kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja u smislu odvraćanja od daljeg činjenja prekršaja u saobraćaju, nakon čega je osobi J.B. oduzeto vozilo „Hummer“.

Uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu će biti stavljen prijedlog za trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!