Aktuelno

Nastavak uspješne priče: GS-TMT otvorio četvrtu proizvodnu halu, preko 50 novozaposlenih (FOTO)

Tvornica mašina GS-TMT iz Travnika danas je svečano otvorila četvrtu halu u svom proizvodnom pogonu. Ova hala zaslužna je za povećanje broja zaposlenih, a i pored velikog ulaganja profit ove kompanije dodatno se povećao. Među mnogobrojnim gostima koji su prepoznali uspjeh GS-a našao se i premijer SBK, Tahir Lendo, koji je za Travnicki.info istakao da je ovo pozitivan primjer privatizacije.

”Ovo je veoma značajno za Travnik, kanton, ali i državu BiH. Ovakva i slična dešavanja su prijatnost i na dobrobit zajednice. Mi smo ponosni da ovdje u Slimenima završavamo četvrtu halu u sklopu tvornice mašina GS-TMT, a kompanija se prostire na više od 5000 kvadrata. Ova fabrika je standardizirana, evropski orijentisana i ona zasigurno predstavlja jedan od najboljih primjera privatizacije, jasnih ciljeva i jasne vizije. Koristim ovu priliku da čestitam na uspjehu direktorici Snježani Kopruner, kao i Upravnom odboru i svim zaposlenim u GS-u.” riječi su premijera Lende.

 

Najzaslužnija osoba za kontinuirane uspjehe kompanije GS svakako je direktorica preduzeća, Snježana Kopruner. GS TMT nakon privatizacije imao je prihod od 800 hiljada KM, a sa 271 zaposlenih prošlu godinu završili su sa 23 miliona KM profita.

”Ja moram reći da se trenutno predivno osjećam jer su danas sa nama naši najveći kupci i najveći prijatelji koji su pomogli da ratne i poslijeratne godine prebrodimo zajedno sa našim radnicima i da od njih napravimo inženjere i sve ostale vrste zaposlenika. Ja sam ponosna na sve što smo uspjeli napraviti u ovih 13 godina otkada se i desila privatizacija firme. U novootvorenu halu je uloženo preko 4 miliona KM, ali je važno naglasiti da se u ovu halu i dalje ulaže jer konstantno rastu potrebe. Sa ovim otvorenjem, zaposlili smo više od 50 novih radnika. Ove godine smo planirali povećati prihod za 10%, međutim prva tri mjeseca smo zabilježili porast prihoda od 23% i to je još jedna pozitivna stvar.” riječi su direktorice Kopruner.

Pored svečanosti otvorenja, gosti su mogli uživati u odlomku iz ”Travničke hronike” kao i otvorenju izložbe ”Mramorovi” autora Josipa Lovrenovića. Dio atmosfere prenosimo vam u fotogaleriji.

 

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!