Srce za djecu oboljelu od raka
Na Vlašiću za vikend manifestacija 'Ljuta greda 2019'
Na Vlašiću za vikend manifestacija 'Ljuta greda 2019' - photo: FENA
Aktuelno

Na Vlašiću za vikend manifestacija ‘Ljuta greda 2019’

Peto izdanje manifestacije “Ljuta greda 2019” bit će održano 24. i 25. augusta na Vlašiću.

Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru projekta “Vlašić u obrambeno-oslobodilačkom ratu”, čiji je organizacioni odbor formiran od predstavnika boračkih udruženja s područja općine Travnik.

Predsjednik Organizacionog odbora za izradu, planiranje i realizaciju projekta “Vlašić u odbrambeno-oslobodilačkom ratu” Munir Karić istakao je da sve manifestacije trebaju pokazati “šta je Vlašić polučio u prošlosti i šta su heroji s ovoga područja uradili za cijelu BiH“.

“Ljuta greda 2019” uključuje niz programskih sadržaja, a prvog dana manifestacije bit će upriličen planinarski pohod “Stazama heroja” te memorijalni turnir u malom nogometu, kao i cjelodnevno druženje učesnika i posjetilaca. Drugog dana je, uz čas historije, planiran prigodan kulturno-zabavni program, te obraćanje zvaničnika i gostiju – rekao je Karić.

Organizatori ističu kako su dio projekta i manifestacije “Meokrnje” i “Ljuta greda”, a početkom septembra i manifestacija na Galici.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije “Ljuta greda 2019” Fahir Čamdžić istakao je kako iz godine u godinu ova manifestacija poprima sve veći značaj.

Manifestacija okuplja sve više ljudi, s ciljem odavanja počasti borcima Armije RBiH koji su branili i obranili svoju domovinu – naglasio je.

Centralna manifestacija bit će održana u nedjelju, na području Ljute grede na Vlašiću, sa početkom u 11 sati.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!