Aktuelno

Na Vlašiću 8. Međunarodni susret dijaliziranih i transplantiranih ”Vitez 2017”

Udruženje/Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnima F BiH organizira 8. Međunarodne susrete dijaliziranih i transplantiranih „ Vitez 2017“ www.udit-fbih.org

Ovim putem želimo da Vas obavijestimo i pozovemo na ove već tradicionalne susrete koji će se održati od 18.05. do 21.05. 2017 u turističkom naselju Eko Fis Vlašić

www.eko-fisvlasic.ba

Susreti će biti radno-edukativnog, kao i sportsko rehabilitacijskog karaktera a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg načina života i liječenja teških bubrežnih bolesnika ali  i drugih koji su transplantirali neki od organa (srce, pluća, jetru, bubreg) ili koji čekaju na transplantaciju.

 

Petak  19.05. je previđen za edukativni i radni dio koji će započeti  već u 9,00 sati kada imamo okrugli stol sa svim udrugama iz zemalja sudionica ( Slovenije, Hrvatska, BiH, Srbija, Rumunjska, Makedonija i Crna Gora) .

Također u Petak u  11.00 sati je centralni dio manifestacije kada ćemo organizirati TRIBINU za sve sudionike i goste na kojoj će svoja predavanja imati uvaženi profesori i doktori iz Makedonije, Hrvatske i BiH.

Cilj ovih i ovakvih susreta je razmjena iskustava, edukacija pacijenta, rad na promociji darivanja organa i povećanju broja transplantacija u BiH koja još uvijek kaska i gotovo je na samom Europskom dnu kada je u pitanju broj kadaveričnih (transplantacija sa umrle sobe) transplantacija.

Mediji su ključni kada je u pitanju promocija darivanja organa i transplantacija, jer svojim pozitivnim pričama mogu da spase živote velikom broju bolesnika i tako im daju šansu za NOVI ŽIVOT.

 

Vidimo se 19.05.2017. na Vlašiću u Eko Fis Vlašić

 

 

Predsjednik UO UDiTB F BiH

Tomislav Žuljević

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!