Arhiva

Na Vlašić je stigao četverosjed!

Veliki broj turista koji se ovih dana nalaze na planini Vlašić ugodno su iznenadili šleperi koji iz Austrije dovoze ski lift četverosjed.

U našem videu i fotogaleriji možete vidjeti jučerašnji istovar komponenti ovog postrojenja za koje je planirano da se instalira umjesto postojeće vučnice Babanovac I i II, na centralnoj skijaškoj stazi. Na Vlašiću su prethodnih dana boravili stručnjaci iz Austrije koji su zaduženi za izradu projekta instalacije novog ski lifta, a svakako da je bitno spomenuti da su ostali oduševljeni prirodnim predispozicijama ove planine za uređenje novih ski staza i povećanje kapaciteta vertikalnog transporta.

Konstantne administrativne blokade instalacije trosjeda do vlašićkog vrha “Pavo” bi trebale uskoro biti prevaziđene, a ovaj četverosjed koji bi trebao da prema višim predjelima Vlašića izveze glavni dio skijaša svakako da je pravi potez rukovodstva kompanije OZON d.d.

Uz trenutnu izgradnju modernog nogometnog stadiona, novu investiciju u vertikalni transport, najavu narednih projekata i veliku ponudu smještajnih kapaciteta svih vrsta, svakako da očekujemo da će se Vlašić u narednim sezonama vratiti na sami vrh cjelogodišnje turističke ponude u regionu.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!