Pregledom lica u vozilu Volvo pronađena droga
Pregledom lica u vozilu Volvo pronađena droga
Crna Hronika

Na ulazu u Travnik zaustavljeni u vozilu s drogom, pa skokom u Lašvu pokušali pobjeći policiji

Prema izjavama očevidaca sinoć su se na istočnom ulazu u Travnik, na magistralnom putu M-5, odvijale filmske scene kada su policijski službenici zaustavili Audi 80 u kojem su se nalazile tri osobe.

Policijska patrola je zaustavila vozilo i prišla mu, kada su se osobe koje su se u njemu nalazile dale u bijeg. Dvojica su protrčala prostorom benzinske pumpe “Hifa”, te su se, uvidjevši da ne mogu pobjeći policiji, odlučili na skok u rijeku Lašvu sa visine od 5-6 metara. Prema riječima očevidaca, policajci su već odranije znali njihov identitet i nisu skakali u rijeku, nego su ih nedugo nakon toga propisno lišili slobode.

U današnjoj službenoj informaciji iz MUP-a SBK/KSB se navodi:

“Dana 01.07.2019.godine oko 22,15 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Kanare, općina Travnik policijski službenici PU i PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Audi 80, u kojem su zatečene osobe A.M. rođen 1986.godine, J.M. rođen 1980.godine obadvojica iz Travnika, kao i S.M. rođena 2001.godine iz Šipova. Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres porodične kuće koju koristi A.M. u mjestu Turići, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađeno je više komada tzv. bombica sa praškastom materijom i određena količina zeljaste materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv istih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.”

Agencija DAN/MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!