Sveuciliste Vitez
Arhiva

Na aukciji za odjel onkologije u Travniku prikupljeno 11.000 KM!

Završena je aukcija za pomoć otvaranju odjela onkologije u Travniku, a inicijatorica ove humanitarne akcije Jasmina Fajkić objavila je kako je prikupljeno 11.000 KM.

– Ako pošteno uplate svi koji su licitirali za travničku onkologiju, prikupila sam 11.000 KM – objavila je Fajkić na svome Facebook profilu.

 Nakon uspješne akcije za opremanje Doma zdravlja Travnik, humanitarna aktivistica Jasmina Fajkić pokrenula je internet aukciju dresova poznatih sportista, s ciljem podrške otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

 Odazvalo se više od 50 poznatih sportista, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a među njima su Edin Džeko i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

 Prilikom otvaranja aukcije, Fajkić je izjavila da je akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenula jer trenutno oboljeli iz Srednjobosanskog kantona moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da niti jedna bolnica u tom Kantonu nema odjel za onkologiju.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!