MUP SBK/KSB: Za dva dana 58 vozača isključeno, 14 lišeno slobode zbog alkohola
MUP SBK/KSB: Za dva dana 58 vozača isključeno, 14 lišeno slobode zbog alkohola
Crna Hronika

MUP SBK/KSB: Za dva dana 58 vozača isključeno iz saobraćaja, a 14 lišeno slobode zbog alkohola

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjebosanskog kantona su u nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, realizovali su još jednu uspješnu akciju.

Naime, u protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona provedena je  akcija pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Osnovni cilj akcije je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje imaju za posljedicu poginula lica, teže i lakše povrijeđena lica, ali i materijalnu štetu.

Tokom akcije  iz saobraćaja je zbog alkoholiziranosti isključeno 58 vozača, od kojih je 14 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. Također, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 266 prekršajnih naloga.

Važnost navedene akcije se ogleda u činjenici da su alkoholizirani vozači potencijalni uzročnici nastanka saobraćajnih nezgoda, koje često imaju nesagledive posljedice u pogledu života i zdravlja ljudi, ali  i imovine.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona, službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!