Sveuciliste Vitez
Kod dvoje Zeničana pronađen speed
Kod dvoje Zeničana pronađen speed - photo: Agencija DAN
Crna Hronika

MUP SBK/KSB: Pokušala uništiti drogu bacanjem u peć

U nedjelju, 03.05.2020. godine, oko 03,20 sati u mjestu Šakići, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Turbe – PS Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osoba D.Z. rođen 2000. godine i F.K. rođen 2000. godine, obojica iz Travnika, koji su zatečeni u parkiranom vozilu marke Fiat.

Tom prilikom kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, te su uočeni tragovi konzumiranja navedene materije.

Istoga dana, oko 19,40 sati, u mjestu Obišenjak, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik u saradnji sa pripadnicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnnik izvršili su pretres stambenog objekta koji koristi R.O. rođena 1978.godine.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i razni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

R.O. je prilikom pretresa pokušala uništiti nekoliko paketića sa sadržajem zeljaste materije, na način da je iste ubacila u peć u kojoj je bila zapaljena vatra, u čemu je spriječena od strane policijskih službenika.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!