Aktuelno

Muftija travnički prisustvovao prijemu predstavnika šehidskih porodica u Travniku

U srijedu, 05. juna 2019. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama u Travniku, u sklopu obilježavanja „Dana šehida“, u konferencijskoj sali Medžlisa upriličen je prijem za predstavnike porodica šehida i poginulih boraca Armije R BiH.

Na prijemu su bili prisutni predstavnici sa područja općina Travnik i Skender Vakuf, predstavnici kantonalnog udruženja, te predsjednik Saveza RVI SBK.

Predstavnike su ugostili muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, glavni imam Medžlisa mr. Salih-ef. Indžić, predsjednik Medžlisa dr. Nermin Šušić i upravnik Travničke medrese mr. Safet Durguti.

Nakon obraćanja predsjednika i glavnog imama Medžlisa, koji su uputili riječi dobrodošlice prisutnima se obratio muftija Adilović. U kratkom obraćanju uputio je nekoliko poruka sa kojima je govorio o šehidima, odnosu prema šehidima i šta mi svi možemo uraditi za njih.

Nakon muftije uslijedilo je obraćanje prisutnih predstavnika koji su napomenuli da se radosti ramazana i bajrama smjenjuju sa tugom i bolom zbog gubitka najmilijih. Zahvalili su se Islamskoj zajednici koja još uvijek pazi na ovu kategoriju stanovništva, posebno kroz obilježavanje Dana šehida koji je utemeljila IZ. Naša sloboda je skupo plaćena i bojimo se da nam se naše nejedinstvo ne ‘obije o glavu’. Mišljenja su da se treba apelovati na jedinstvu i slozi bošnjačkog korpusa.

Prisutnima se obratio i Esad Crnica direktor Kantonalne uprave za branioce. Govorio je da podrška ovim kategorijama društva ne smije izostati, te da se mora raditi u saradnji sa svim udruženjima, pa čak i na najvišem državnom nivou. Ove kategorije moraju biti prioritet kod zapošljavanja i svih drugih građanskih potreba koje su prisutne.

(MIZ Travnik)

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!