Mreža vijeća učenika SBK/KSB u Travniku organizovala „MreVUKlijadu“
Mreža vijeća učenika SBK/KSB u Travniku organizovala „MreVUKlijadu“
Aktuelno

Mreža vijeća učenika SBK/KSB u Travniku organizovala „MreVUKlijadu“

Mreža savjeta/vijeća učenika SBK/KSB organizovala je „MreVUKlijadu“ u Travniku, na Internacionalnom Univerzitetu Travnik, koji je ujedno i glavni sponzor.

Mreže savjeta/vijeća učenika SBK/KSB predstavlja ujedinjeno tijelo koje okuplja sva vijeća srednjih škola na području Srednjobosanskog kantona, i čini sastavni dio Mreže savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini.

“MreVUKlijada” je aktivnost održana s ciljem umrežavanja srednjoškolaca koji pohađaju srednju školu u SBK/KSB. Povodom toga, predstavnici vijeća učenika tih škola osmislili su kviz znanja, igre, ali i Talent show.

Na samom početku aktivnosti, srednjoškolcima se obratio Zlatko Mecan, predstavnik Fakulteta medija i komunikacije na Internacionalnom univerzitetu Travnik. Neposredno poslije prezentacije o samom fakultetu i prilikama koje pruža, učenici su imali priliku obići prostorije fakulteta i malo bolje se upoznati sa samim sistemom rada. Nakon obilaska učenici su učestvovali u kvizu znanja, te igrali slične igre.

Talent show i veliki broj igara je morao biti otkazan zbog nepogodnog vremena i kiše koja je pratila cijelu MreVUKlijadu, te su učenici dobili slobodno vrijeme do polaska kući, te se zabavili na način koji oni žele.

Mnogo smo se trudili oko same realizacije MreVUKlijade, ali vremenske uslove nismo mogli predvidjeti. Jako mi je žao što smo morali otkazati planirane aktivnosti, ali i je isto tako drago što smo se brzo snašli i našli barem malu zamjenu za sve to. Srednjoškolci su proširili krug svojih prijateljstava, što smatram možda čak i najvećim uspjehom ove aktivnosti. Iskreno se nadam da će se MreVUKlijada realizovati i narednih godina – istakla je Tara Prasko, PR menadžer Mreže savjeta/vijeća učenika Srednjobosanskog kantona, te predstavnik Mješovite srednje škole Bugojno.

Mreže savjeta/vijeća učenika SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!