Arhiva

Marić: KŠC “Petar Barbarić” bilježi uspjehe unatoč problemima

Unatoč dugogodišnjim problemima sa povratom imovine, Katolički školski centar (KŠC) “Petar Barbarić” u Travniku okrenut je ka budućnosti i šalje plemenitu poruku jednakosti, pravde i suradnje, kazao je za Fenu ravnatelj ove školske ustanove Željko Marić, u povodu obilježavanja Dana KŠC-a u Travniku.

U sklopu KŠC-a u Travniku djeluju Osnovna škola i Gimnazija, koje pohađa više od 800 učenika, a kako je kazao Marić, ova obrazovna ustanova bilježi veliki uspjeh, iako ne može djelovati u potpunom kapacitetu.

Marić je podsjetio da, unatoč sudskim presudama, zgrada travničke Gimnazije nikada nije vraćena Vrhbosanskoj nabiskupiji, zbog čega KŠC dijeli zgradu sa Mješovitom srednjom školom, što uvelike otežava rad.

– Ne možemo djelovati u potpunom kapacitetu, otvarati nove smjerove i moramo raditi u tri smjene. To nam je omča oko vrata. Međutim, iako smo izloženi nepravdi i pravnom nasilju, naša škola ima snove i gleda u budućnost te šalje poruku o potrebi suradnje sa svima. To je snaga naše škole – kazao je on.

Marić je upozorio da se o KŠC-u i Srednjoj mješovitoj školi u Travniku često govori u kontekstu “dvije škole pod jednim krovom”, što je, po njegovim riječima, potpuno pogrešno jer se radi o imovini Crkve koja joj nikada nije vraćena. 

Dan KŠC-a “Petar Barbarić” u Travniku obilježava se svečanom akademijom i misom koju predvodi nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!