Sveuciliste Vitez
Aktuelno

Ljeto u Travniku ima ime – Manifestacija Travničke večeri (FOTO)

Danas 27.6.2019. godine u prostorijama Centra za kulturu općine Travnik održana je konferencija za medije povodom nastupajuće kulturne manifestacije „13. Travničke večeri“ čiji je organizator J.U. „Centar za kulturu općine Travnik“.

Na konferenciji su se obratili načelnik općine Travnik, gdin. Admir Hadžiemrić i direktor J.U. „Centar za kulturu općine Travnik“, gdin. Taik Ganić.

Načelnik Hadžiemrić je istaknuo važnost i značaj „Travničkih večeri“. Naglasio je kako ovogodišnjim programom manifestacija poprima festivalski karakter, te da slobodno možemo reći da smo dobili jednu značajnu kulturno-sportsku manifestaciju koju u budućnosti možemo nazvati „Travničke ljetne večeri“. Zahvalio se Centru za kulturu kao organizatoru i svim učesnicima ovogodišnjeg programa „13. Travničkih večeri“.

Direktor Taik Ganić je naglasio da je koncept manifestacije ostao nepromijenjen od samog početka, što znači da se prvenstveno daje mogućnost lokalnim umjetnicima da kreiraju prostor za vlastiti umjetnički izražaj. Ono što ovogodišnju manifestaciju razlikuje od prethodnih su četiri stvari:
– manifestacija traje tačno mjesec dana od 28.6-27.7.2019. godine,
– odvija se paralelno na tri različite lokacije, a to su: Centar za kulturu, tvrđava Stari grad i Centralni gradski trg,
– međunarodno učešće,
– prvi put imamo namjenski oslikan plakat.

Na kraju, direktor Ganić je uručio umjetničku sliku, koja je korištena kao motiv ovogodišnjeg plakata, načelniku općine Travnik uz zahvalu za podršku manifestaciji, a koju je nasliako rukovodilac škole slikanja „Nek Art“, gdin. Nermin Kozlo.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!