Aktuelno

Kruna karijere braće Vukanović: Ove sedmice re-opening The V Cluba u Travniku

Složna braća kuću grade… u kratkom bi bio moto braće Vukanović.

Zapravo ono što je rezultat njihovog rada i odnosa prema porodici, nije tek obična kuća i mala investicija, a nije ni mali projekt i kratkoročni cilj, što je, ako govorimo o mladim ljudima, a naročito u BiH, veoma neobično. Gotovo je uvriježeno pravilo postalo da se uz priču o bh. mladosti veže odlazak, zaposlenje van granica BiH, a najčešće je željeni cilj Njemačka.

Sasvim obrnuti slijed prave Milan i Duško Vukanović, braća porijeklom iz Travnika, koji se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraćaju u BiH, ovdje nalaze mogućnost za pokretanje biznisa, a kasnije i za zapošljavanje drugih, od kojih su mnogi sada već njihovi prijatelji. Bez ikakvog iskustva o ugostiteljstvu otvorili su klub u Travniku, uporedo su učili, ali sve vrijeme vrijedno radili i gradili dobre međuljudske odnose.

U prilog tome ide njihova iznimno dominatna bratska veza, ali i njihov odnos prema zaposlenicima, pa saradnici od prije sedam godina, na samom početku, još uvijek su tu. Nastojali su i u iznajmljenom prostoru biti inovativni, nerijetko su organizirali zabave dajući priliku mladim, ali i drugim, već afirmisanim muzičarima, da prave ambijent i zabave o kojima se i danas priča. Taj njihov odnos prema poslu, taj poduzetan duh prerastao je okvire ugostiteljstva.

U vrijeme kada je počela priča o širenju malinarstva, mada opet bez iskustva, s obzirom na opredjeljenost da vrijedno rade, bila je opet šansa za njih.

U osnovi, svaka ideja može uspjeti, ukoliko postoji htijenje, trud, strpljenje i želja za napretkom, a sve su to imali Vukanovići. Prošli su edukacije, pravili ulaganja, pronašli saradnike i naravno vrijedno radili. Dovoljno je bilo obići njihove malinjake i već laiku bi postalo jasno koliko predan odnos prema ovom poslu stoji u pozadini viđenog.

Često kažu da je umijeće za sebe, razvijati jedan posao a ne zapostaviti drugi, tako su i tim dijelom biznisa nastojali ovladati. To je uvjetovalo donošenje nekih velikih poslovnih odluka, jer već razvijeni brend, značajno iskustvo, ali dotrajali i iznajmljeni prostor u kojem je smješten klub označili su prekretnicu. Donijeli su veliku odluku, pokrenuli veliki projekt i postali veliki investitori. Postali su vlasnici prostora pa je i ulaganje u uređenje kluba dobilo puni smisao. Kako je od početka postojala opredjeljenost da se radi samo najbolje, takav odnos zadržali su i tokom ove velike investicije. Nakon sedam mjeseci građevinskih radova, brojnih ekipa stučnjaka za različite oblasti, stiglo se do jasno definiranog cilja. Nije bilo lutanja, jer iskustvo u ugostiteljstvu bilo je orjentir uočenih nedostataka, potrebe i želje gostiju.

Rezultat tog višegodišnjeg truda, a višemjesečnih radova je jedan novi klub od preko 200 kvadratnih metara, savremeno opremljen i prilagođen za 300 gostiju. Ovo je moderan prostor koji može parirati savremenim svjetskim klubovima. Njegova prostranost, pozicija u strogom centru grada, ali i opremljenost, čine ga jedinstvenim u ovoj sredini. Pruža izniman pogled na grad, pa je jednako ugodno i u dnevnoj varijanti u svakom periodu u godini, kako u zimskom ambijentu, tako i ljeti u klimatiziranom prostoru.

Prilika je ovo za novi jutarnji ritual uz kafu i čaj ili ugodan dnevni razgovor.

Veliko ulaganje investitori su napravili kako bi svojim gostima omogućili uvijek posebnu temperaturu, dobro i prilagođeno ozvučenje, rasvjetu i dobru ventilaciju, pa i oni osjetljivi na miris duhana ili nargile nesmetano će uživati u ovom jedinstvenom prostoru. A uz sve navedene vrijednosti “The V Club” zapravo noću dobiva posebnu dimenziju. Tada nastaje čarolija iznimnog provoda satkana od posebne atmosfere svjetla i muzike, dobrog raspoloženja .

Naročito prijatno bit će iznenađeni stari gosti, koji poznaju lokaciju ali ne i novi prostor, kao i svi drugi koji za svoj novac žele dobiti najbolje.

S obzirom na to da je dosadašnja priča braće Vukanović protkana najvećim porodičnim i ljudskim vrijednostima, za očekivati je da će i u narednom periodu nizati uspjehe. Osim opredjeljenosti za samozaposlenje, njihov odnos prema svakom zadanom poslu daje mogućnost i za nova radna mjesta. U stalnom radnom odnosu je 12 mladih sugrađana, a tokom sezone povremeno biva angažirano i do 40 radnika.

Sve ovo ulijeva optimizam, vraća nadu da se i u BiH, i u Travniku može vrijedno raditi i lijepo živjeti, a uz bratsku podršku i krug prijatelja to najviše dolazi do izražaja, pa ona narodna s početka priče: “Složna braća kuću grade”, u ovoj priči ima potpuni smisao, a Miki i Duki, kako ih od milja zovu, pokazuju i kako.

The V Club otvara svoja vrata od 20:00 sati u srijedu, 20.2.2019. godine.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!