Kod Travničanke pronađeno gotovo pola kilograma droge...
photo: MUP SBK/KSB
Crna Hronika

Kod Travničanke pronađeno gotovo pola kilograma droge…

Koristeći informacije dobijene provedbom akcija na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga u proteklih mjesec dana, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/SBK su tokom dana ponovo zaplijenili značajnu količinu opojne droge.

Naime, nakon što je pribavljena naredba za pretres od Općinskog suda Travnik, u jednom od gradskih naselja u Travniku izvršen je pretres stana u kojem je zatečena i lišena slobode osoba A.S. iz Travnika.

Tom prilikom zaplijenjeno je gotovo pola kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, zatim novac koji potiče od prodaje droge, vaga za precizno mjerenje narkotika, tzv. drobilica kao i plinski pištolj sa pripadajućom municijom.

Pomoć u realizaciji ovih aktivnosti službenicima Sektora kriminalističke policije pružili su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, nastavljaju se aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju navedenog krivičnog djela.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!