Karatisti KK Vezir ponovo briljirali u Zagrebu i Bugojnu
photo: J. Rujanac
Sport

Karatisti KK Vezir ponovo briljirali u Zagrebu i Bugojnu

Karatisti KK Vezir iz Travnika ponovo su briljirali i još jednom pokazali da se radi o veoma kvalitetnim mladim sportašima i da su u samom vrhu Karate timova u Bosni i Hercegovinu.

9. Septembra, u Zagrebu je održan 6. Karate kup Zagreb u Sportskoj dvorani „Trešnjevka“, a na ovom takmičenju učestvovala su tri takmičara u kategoriji U12 i osvojili dvije bronzane medalje. Mehić Armin i Adna Palić su osvojili treće mjesto, dok je trećem takmičaru Ismailu Zoloti medalja izmakla u posljednjih pet sekundi. Ekipu je vodio mladi i perspektivni trener Selman Arnes, inače nosioc crnog pojasa 2. Dan.

Samo dan poslije, u nedjelju je održano Prvenstvo Federacije BIH gdje je učestvovalo 58 klubova. Karate Klub Vezir je osvojio 5 medalja i to: dvije zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju je osvojio Selman Salih u kategoriji borbe -57kg, te juniori u kategoriji borbe ekipno. Srebrenu medalju je osvojio Maglić Dženan u kategoriji juniori -68kg, dok su bronzane medalje osvojili Begović Nesib u kategoriji borbe kadeti -52kg i Čurić Zerina u kategoriji borbe kadetkinje -54kg.

Nažalost Muamer Mević i Mrakić Midhet nisu uspjeli doći do medalje.

KK Vezir je u konkurenciji od 58 klubova sa 6 takmičara zauzeo visoko 10 mjesto u ukupnom plasmanu.

Jusuf Rujanac

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!