Kako je to kada uposlenici firmu doživljavaju kao porodicu, pa o tome još i javno pišu (FOTO)
photo: Uposlenici Naš dom Travnik
Aktuelno

Kako je to kada uposlenici firmu doživljavaju kao porodicu, pa o tome još i javno pišu (FOTO)

Portal Travnicki.INFO već punih deset godina iz dana u dan donosi aktuelne informacije iz ovog grada, redovne vijesti, lijepe i one druge priče.

Ipak, najveće nam je zadovoljstvo kada smo u prilici posjetiteljima prenijeti one dobre, pozitivne, a kada nas uposlenici jedne firme zamole da to uradimo – zadovoljstvo je i veće.

Na našu Facebook stranicu “Travnicki Portal” javili su se uposlenici kolektiva “Naš dom” i sa svojih privatnih profila zamolili da podijelimo njihovu priču, upravo kako bi ona doprla do većeg broja ljudi.

U nastavku je prenosimo u cjelosti:

 

Kažu: „ Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav“…
Ustanova gdje je svaki dan „ Dan zaljubljenih“, dan voljenih, gdje su korisnici ustvari srodnici, a radnici porodica, mjesto gdje smo svi jedno. Ovdje prestaje posao a počinje život.
Jedno čudnovato mjesto gdje, kada se pojavite, od prvog dana postanete član porodice i dobijate jos oko 400 novih ukućana. Ovo nije „Dom za socijalno – zdravstvenu zaštitu odraslih lica“ kao što piše na ulazu, oprostite, par riječi nije moglo opisati ono što smo ustvari mi. Ovo je Dom jedne velike porodice u kojoj se danonoćno vodi njega, za živote briga, plače se, smije se, grli se, pjeva se, voli se!
Ovaj objekat nosi toplinu u nazivu a i u osjećaju, a sve to zahvaljujući Direktoru Muhamedu Musemiću koji prestaje to biti kada kroči na ulazna vrata.
Čovjek, koji je kako radnicima tako i korisnicima otac, brat, prijatelj. Sama činjenica pozicije čija je dugogodišnja tradicija preko trideset godina je dovoljna da posvjedoči i osjećaj radnika koji su to izabrali.

Danas smo odlučili da treba da kazemo jedno veliko HVALA a na način na koji i radimo – uz pjesmu!

I na kraju, ali ne manje bitno šaljemo ovim putem Direktorici Merima Musemić-Arnautović mnogo pozdrava i zagrljaja zbog čije i same pojave Dom zrači vedrinom, dobrotom i ljepotom!

Kolektiv ustanove Nas Dom d.o.o. Travnik

PS: „Nije za uspomenu jer bi značilo prošlost, već za sjećanje neka bude vječnost!”

 

Kako saznajemo, uposlenici ove ustanove su direktoru jutros priredili iznenađenje, dočekali ga i uručili mu prigodnu zahvalnicu: Pogledajte fotogaleriju:

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!