I Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB učestvovao na travničkoj petici
I Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB učestvovao na travničkoj petici
Aktuelno

I Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB učestvovao na travničkoj petici

U subotu 31.08.2019. u Travniku je održana četvrta „Pharmamed Travnik noćna utrka“, koju je organizovao Centar za edukaciju mladih u saradnji sa brojnim sponzorima i organizacijama među kojima je i Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB.

Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB je uzeo aktivno učešće u utrci, kao i sa promotivnim štandom. Građanima je ukazano na važnost usvajanja zdravih životnih navika, te je bilo omogućeno mjerenje tjelesne težine i visine.

Zdravi stilovi života uključuju uravnoteženu i zdravu prehranu, dovoljno tjelesne aktivnosti, dovoljno odmora i sna te smanjenje stresnih situacija. Tjelesna aktivnost je jedna od najbitnijih stvari kod praktikovanja zdravog načina života. Istraživanja su pokazala da nedostatak tjelesne aktivnosti drastično povećava rizik od bolesti. Tjelesnom aktivnošću se jačaju tijelo i duh, a samim tim se i značajno smanjuju rizici od bolesti.

Pravilna ishrana i redovna tjelesna aktivnost idu ruku pod ruku zajedno, jer pravilna ishrana pomaže kod svih tjelesnih aktivnosti, kao i kod aktivnosti imunog sistema da se uspješno bori protiv bolesti.

Tjelesna aktivnost i zdravlje blisko su povezani i zbog toga važno je kretati se!

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!