Sveuciliste Vitez
Hiljadu trkača na Pharmamed Travnik noćnoj utrci
Hiljadu trkača na Pharmamed Travnik noćnoj utrci - photo: Agencija DAN (arhiv)
Sport

Hiljadu trkača na Pharmamed Travnik noćnoj utrci

U završnici su pripreme za 4. Pharmamed Travnik noćnu utrku, koja će biti održana u subotu, 31. augusta, a organizatori u Centru za edukaciju mladih (CEM) Travnik očekuje rekordan broj natjecatelja.

Zbog velike zainteresovanosti trkača iz cijele BiH organizatori su u nekoliko navrata povećavali kapacitet noćne utrke, pa je konačni broj učesnika 1.000, dok će 400 mališana učestvovati na Helen Doron Kids’ Fun Run utrci.

Trkači dolaze iz svih krajeva BiH, zatim iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, pa čak i Velike Britanije i SAD-a. Veliki broj trkača po četvrti put trči na Pharmamed Travnik noćnoj utrci, a utisci su iz godine u godinu sve pozitivniji“, naveli su iz CEM-u.

Organizatori ističu da se uz podršku brojnih sponzora i prijatelja svake godine trude pripremiti niz različitih sadržaja za natjecatelje i posjetioce.

Tako će i ove godine natjecatelji imati priliku posjetiti Zavičajni muzej Travnik, Rodnu kuću Ive Andrića, tvrđavu Stari grad i probati poznate travničke ćevape. Za mališane koji su se prijavili na Helen Doron Kids’ Fun Run utrku bit će organizovan zajednički sat engleskog jezika sa zabavnim i interaktivnim sadržajima koji pomažu djeci da uče engleski od najranijeg uzrasta.

Osim nagradnog fonda u iznosu od 2.000 maraka, za prvoplasirane u ženskoj i muškoj kategoriji, za najbržeg Travničanina i Travničanku te za najstarijeg trkača predviđeni su i pehari i pokloni sponzora.

Još jedna novost je i Expo zona koja će biti otvorena na gradskom trgu u Travniku, u petak i subotu, gdje su sponzori utrke pripremili raznovrsne sadržaje za posjetioce.

Organizatori naglašavaju da je podršku utrci pružila cijela lokalna zajednica, koja se pobrinule da Travnik spremno dočeka sve trkače i posjetioce.

Općina Travnik sanirala je i sva oštećenja na ulicama duž kojih prolazi trasa utrke te otklonila kvarove na stubovima ulične rasvjete kako ništa ne bi narušilo ugođaj svih onih koji odluče biti na utrci, kao trkači ili gledaoci“, naveli su iz CEM-a.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!