Arhiva

FOTOGALERIJA: Večeras u Travniku predstavljeni kandidati SDA

U Travniku je večeras upriličen predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Travnik, kao i kandidat za načelnika Općine Travnik, a to je dosadašnji načelnik, Admir Hadžiemrić.

Ovom prilikom prisutnim se obratio i predsjednik OO SDA Travnik Tahir Lendo, koji je izražavajući zadovoljstvo zbog velikog odziva građana, tokom svog obraćanja kazao i sljedeće:

„Često nas pitaju „Zašto izići na izbore i zašto glasati za Stranku demokratske akcije“.
Stranka demokratske akcije je u svoje vrijeme ponikla kao pokret bošnjačkog naroda sa ciljem odbrane državnosti, suvereniteta i cjelovitosti Bosne i Hercegovine, te zaštite svih njenih građana.
SDA je iz toga prerasla u demokratsku stranku političkog centra, evropskih orijentacija i mi pripadamo grupi evropskih narodnih stranaka.
U sklopu izbornog procesa provodimo jednu modernu kampanju, kako i dolikuje evropskim strankama.
Mi nikoga ne spominjemo i ne pričamo o djelovanju drugih. Zašto?
Stranka demokratske akcije ima najjači program, od nivoa općina, pa sve do kantona, Federacije i države. Ona je tvorac novog Programa razvoja cijele Bosne i Hercegovine, a mi na lokalnom nivou imamo najbolji i najjači program kada je u pitanju mandat 2016-2020 godina.
Iz tih razloga i zbog tog kontinuiteta treba izaći na izbore i treba glasati za Stranku demokratske akcije.“

Uz prezentaciju vijećnika te prikazani promotivni film, prisutni su dobili osnovne informacije o kandidatima za Općinsko vijeće, među kojima je i devet iz užeg gradskog područja. Neki od njih večeras su se sa zadovoljstvom, kako su i sami kazali, obratili svojim sugrađanima, naglašavajući važnost pravilnog izbora vijećnika, od kojih u naredne četiri godine mogu očekivati zalaganje za boljitak društvene zajednice, odnosno sredine u kojoj žive.

Grad ima svoje specifičnosti u odnosu na druge dijelove općine i u tom smislu neophodno je da te probleme valjano tretiraju oni od kojih se očekuje i rješavanje tih problema.

Direktnu odgovornost na tom putu nose vijećnici.

SDA ima kontinuitet i, kao je večeras rečeno, važno je zadržati tu mogućnost kreiranja boljeg okružena, što je između ostalog tokom obraćanja naglasio i kandidat SDA za načelnika Općine Travnik Admir Hadžiemrić:

U ovom izbornom procesu 2016-2020 bilo bi jako dobro da imamo šesnaest vijećnika SDA u Vijeću. Bilo bi dobro, jer to je cilj koji je dostižan, pogotovo u ovom izbornom ciklusu, kad nemamo alternative, kad je najsigurniji izbor svih građana Općine Travnik i BiH Stranka demokratske akcije.”

Gospodin Hadžiemrić je ovom prilikom naglasio i da je Travnik sve bolji i bolji, te da se u narednom periodu može očekivati nova razina, odnosno megaprojeti u ovoj općini.

No za sve to potrebni su glasovi, pa se tokom predstavljanja kandidata SDA za OV Travnik vise puta mogao čuti poziv: Izađite na izbore!

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!