Arhiva

FOTOGALERIJA: Večeras održana promocija prijevoda knjige ”Muslimov Sahih”

Večeras je u Travniku upriličena promocija prijevoda knjige ”Muslimov Sahih” koju je spremio dr. Šefik Kurdić.

U organizaciji Muftijstva Travnik, Medžlisa IZ Travnik i omladinskog udruženja El-Feth, Travničani su večeras imali priliku poslušati predavanje dr. Šefika Kurdića, a njegovo iskustvo od preko tri hiljade održanih predavanja na svim kontinentima večeras je unijelo pozitivnu energiju među naše sugrađane.

”Večeras smo u Travniku gdje ćemo promovirati knjigu ”Muslimov Sahih” koju smo spremili ja i moj kolega dr. Semir Rebronja. Ova knjiga se sastoji od osam tomova i preko pet hiljada stranica, a prilikom komentara korišteno je 613 djela. Za ovo djelo bile su nam potrebne tri godine kako bi kompletirali prevođenje, a po našem vjerovanju ovo je treće najbitnije djelo u historiji civilizacije. Nama je posebno drago što možemo čitateljstvu dragog grada Travnika ponuditi ovo djelo, koje će, iskreno se nadamo, imati dobar uticaj na njihov dalji razvoj.” izjavio je dr. Šefik Kurdić.

Prisutnim su se večeras obratili i muftija travnički, Ahmed ef. Adilović, glavni imam Medžlisa IZ Travnik, Salih ef. Indžić, kao i Ajdin ef. Terzić.

 

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!