FOTOGALERIJA: U Vitezu danas upriličena promocija 155 bachelora i 33 magistranta Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“
FOTOGALERIJA: U Vitezu danas upriličena promocija 155 bachelora i 33 magistranta Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ - photo: Agencija DAN
Aktuelno

FOTOGALERIJA: U Vitezu danas upriličena promocija 155 bachelora i 33 magistranta Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“

U kongresnoj dvorani FC BiH u Vitezu, u subotu, 16.ožujka, održana je svečanost dodjele diploma za 155 diplomiranih studenata desetog naraštaja I. ciklusa studija i 33 magistara osmog naraštaja II. ciklusa studija na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“.

S posebnim zadovoljstvom vam čestitamo uspješan završetak studija I. i II. ciklusa obrazovanja. Vjerujemo da ste svjesni činjenice da napredak informacijskih tehnologija i relativno brze društvene promjene zahtijevaju stalno učenje i prilagođavanje novim okolnostima. Mi pokušavamo pratiti te promjene i idemo ukorak s njima te često inoviramo naše nastavno-znanstvene programe. U svezi s tim,  sukladno odobrenju Ministarstva obrazovanja KSB/SBK kojeg očekujemo, od iduće akademske godine organizirat ćemo III. ciklus (doktorski studij) i na Fakultetu zdravstvenih studija, dok na II. ciklusu studija istoga Fakulteta uvodimo Kozmetologiju. Na Fakultetu poslovne ekonomije, a u kombinaciji s Fakultetom informacijskih tehnologija pokrećemo Poslovnu informatiku,  a na Fakultetu pravnih nauka, također u kombinaciji s Fakultetom informacijskih tehnologija, aktiviramo smjer Kriminalistika i sigurnost“, istaknuo je rektor, prof.dr. Mirko Puljić obraćajući se okupljenim diplomantima i magistrantima. Dodao je i to kako će, u suradnji s Ministarstvom pravde BiH, na Sveučilištu „VITEZ“ biti organizirani treninzi iz oblasti Digitalne forenzike.

U tom smislu, onima koji su završili  I. ciklus  studija predlažem da profesionalno usavršavanje nastave na II. ciklusu obrazovanja, a onima koji su ga već završili sugeriram da razmisle o nastavku obrazovanja na doktorskom studiju“, poručio je rektor Sveučilišta „VITEZ“, naglasivši kako su diplome, koje im danas svečano uručuje, s pečatom akreditiranog Sveučilišta i priznate su u većini članica EU, SAD-u  i  u nekim drugim zemljama.

Ipak, izrazit ću nadu i moja je želja da ostanete ovdje. Ova Lašvanska dolina ima potencijal i možda je relativno naprednija od bilo kojeg drugog područja u BiH te pokušajte ovdje tražiti svoju persektivu. Vi ste najbolji ambasadori Sveučilišta „VITEZ“ i dozvolite da vam, u ime Sveučilišta i moje osobno, zahvalim na povjerenju koje ste nam ukazali prilikom upisa studija na našim fakultetima, poželim sreću, dobro zdravlje i uspješnu profesionalnu karijeru, ma gdje bili“, kazao je rektor, prof.dr. Mirko Puljić.

Tijekom svečanosti, uručene su i Rektorove pohvale studentima koji su ostvarili  izvanredne rezultate s najvišim prosjekom ocjena. Pohvaljeni studenti II. ciklusa studija su Golub Dženita, Kojadin Mare, Mahmutović Adela (FPE), Dželihodžić Almir, Čičak Bakir, Krnjić Nešad (FIT), Jozak Mađar Katica (FPN) i Doglod Nermin (FZS) te I. ciklusa studija Fajkić Jasmina (FPE) i Zukić Emra (FZS). Uz Rektorovu pohvalu dobili su i knjigu „Što je to dobra država“ Dragana Sokanovića, pokojnog profesora Fakulteta pravnih nauka. Knjigu je darivala autorova kćer, Maja Sokanović. Pored toga dobili su i prigodne darove tvrtke cm. Ispred nagrađenih studenata zahvalili su se Jasmina Fajkić (I. ciklus studija) i Nešad Krnjić (II. ciklus studija).

U glazbenom dijelu programa nastupio je Ajdin Huskić, a svečanom ozračju doprinijele su i novotravničke mažoretkinje.

Pogledajte našu današnju fotogaleriju.

Sveučilište/Univerzitet VITEZ/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!