Arhiva

FOTOGALERIJA: U Travniku otvoren Start IT Centar, prilika za mlade informatičare da pokrenu svoj biznis

Na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“ u Travniku u utorak, 24.05.2016.g., službeno je otvoren Start IT centar, prvi u Središnjoj Bosni, a pokreću ga predavači s našeg Fakulteta informacijskih tehnologija u suradnji s tvrtkama Microsoft BiH, KimTec, Tring Gračanica, Devion, IT Solutions i Asocijacija za IT Travnik. Start IT centar, mjesto znanja, inovativnosti i kreativnosti, namijenjen je svim mladim nezaposlenim ljudima kojima je potreban pristup Internetu i prostor za rad, a koristit će im za pokretanje vlastitog posla.

„Sveučilište Vitez ponudit će suvremeni prostor u kojem će se svi zainteresirani mladi ljudi, nadamo se budući poduzetnici, educirati i napredovati u kreiranju vlastitog biznisa. To ćemo im omogućiti kroz besplatna predavanja, radionice i tečajeve programiranja, a koje će voditi ugledni stručnjaci iz IT oblasti.

S tim u vezi, također ćemo im omogućiti i uspostavljanje kontakata uz čiju će pomoć, koristeći već usvojena znanja i vještine, ostvariti profesionalne ambicije“, poručio je doc.dr. Hadžib Salkić, prodekan FIT-a Sveučilišta/Univerziteta VITEZ jedan od glavnih idejnih tvoraca pokretanja Centra. Također, uvjeren je i kako će Start IT centar pružiti bolje uvjete za mlade, posebno nezaposlene, koji će edukacijom i radom u Centru dobiti šansu za stjecanje prvog radnog iskustva.

 

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!