FOTOGALERIJA: U Donjem Vakufu otvoren 7. sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB
FOTOGALERIJA: U Donjem Vakufu otvoren 7. sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB - photo: FENA/Mevlida Ridžal
Aktuelno

FOTOGALERIJA: U Donjem Vakufu otvoren 7. sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB

Sedmi sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB danas je otvoren u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu, u organizaciji Općeg udruženja obrtnika poslodavaca, koje već deset godina uspješno djeluje u tom gradu.

Svoje proizvode na ovoj sajamskoj manifestaciji, koja će za posjetioce biti otvorena do 16. novembra, predstavilo je oko šezdeset izlagača iz mnogih bh. gradova.

Sajam je svojevrsna potvrda rada našeg udruženja i prilika za njegove izlagače da razmjene iskustva i dogovore, možda, neke nove poslove. Hvala svima koji su doprinijeli da se on održi – kazao je član Organizacionog odbora ovog sajma i sekretar spomenutog udruženja Ibrahim Ajanović.

U svom obraćanju prisutnima načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić kazao je da su „ovakve manifestacije veoma korisne za lokalnu zajednicu, u kojoj su stvari danas bolje u odnosu na ranije godine“.

Situacija je puno povoljnija nego onda kada smo tek počeli održavati sajmove u našem gradu. Povećao se broj zaposlenih, otvaramo nove kapacitete, više je privrednika i to je jedan od razloga zbog kojih ovakve susrete planiramo organizirati i ubuduće – naglasio je.

Sedmi sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a zvanično je otvorio kantonalni premijer Tahir Lendo, istakavši kako se radi o događaju koji je Vlada tog kantona prepoznala kao nešto što treba podržati, jer doprinosi razvoju općine Donji Vakuf i cijelog SBK-a.

Namjera Vlade SBK-a i resornih ministarstva je da podrži općinu Donji Vakuf na njenom perspektivnom putu, i razvoju obrta, poduzetništva i turizma. Taj naš cilj se sve više ostvaruje, tako da i učesnicima ovog sajma želimo da potpišu što više ugovora – istaknuo je.

Upriličena je i gastro izložba članica deset udruženja žena iz BiH, a događaj su nastupom uveličali Vokalno-instrumentalni sastav „Forte“, Omladinski hor Centra za kulturu, informisanje i sport, te mališani iz Dječijeg vrtića.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!