FOTOGALERIJA: Nastavak aktivnosti na projektu “Dijalog za budućnost”
Aida Daul - photo: Dijalog za budućnost
Aktuelno

FOTOGALERIJA: Nastavak aktivnosti na projektu “Dijalog za budućnost”

Općinski koordinator Aida Daul, u okviru zajedničkog Projekta koji provode agencije Ujedinjenih nacija UNDP, UNICEF i UNESCO, sa odabranim općinama u BiH, od kojih je jedna i Općina Travnik, i koji podržava Predsjedništvo BiH, prisustvovala je Drugom sastanku koordinatora na implementaciji projekta “Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH”.

Na ovom sastanku, između ostalog, predstavljeni su rezultati po općinama nakom održanih sastanaka predstavnika lokalnih zajednica iz različitih sfera života, prezentovane metodologije za treninge po ciljanim grupama te utvrđene dalje aktivnosti u okviru Projekta sa nosiocima aktivnosti i rokovima uz obavezu izvještavanja javnosti o svim aktivnostima u okviru ovog Projekta.

Projekat ima za cilj da poveže građane u BiH kako bi identifikovali zajedničke probleme i pronašli zajednička rješenja za te probleme. Učešće svake od 28 odabranih Općina u BiH, kao i učešće svakog od učesnika ovih dijaloških sastanaka će doprinijeti zbližavanju pogleda građana i pomoći većem broju građana (posebno mladih) da razbiju barijere i prevaziđu predrasude, te da zajedno rade na izgradnji bolje budućnosti za sve.

Na lokalnom nivou Projekat se fokusira na ključne problem u lokalnoj zajednici te će omogućavati dijaloge okupljanjem lokalnih lidera civilnog društva, mladih, vjerskih lidera, udruženja žena itd.

O nastavku aktivnosti iz Općine Travnik će i dalje informisati građane.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!