Sveuciliste Vitez
FOTOGALERIJA: KUD Borac Travnik proteklog vikenda gostovao u Splitu
FOTOGALERIJA: KUD Borac Travnik proteklog vikenda gostovao u Splitu - photo: Đ. Čavka
Aktuelno

FOTOGALERIJA: KUD Borac Travnik proteklog vikenda gostovao u Splitu

Proteklog vikenda KUD “Borac” Travnik nastupio je na a XI. Smotri folklora i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka u RH na kojoj sudjeluje 15 KUD-ova i KD iz cijele RH i gosti iz BiH.

Ova manifestacija održala se u organizaciji SABAH-a, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita KDB “Preporod” Split, Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske ogranak Grada Splita te SD županije. Pokrovitelji XI. Smotre bili su Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija. Manifestacija se održala uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine Hrvatske, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, te sponzora.

Ovoj smotri prisustvovao je i župan SD Blaženko Boban te članovi vjerske zajednice grada Splita. Nastupilo je preko 350 izvođača. U repertoaru su bile plesne koreografije i glazbene numere. Sudjelovali su svi uzrasti od najmanjih do veterana. Pored bošnjačkih društava nastupili su i Mješoviti zbor Zajednice Talijana Split te KUD Salona iz Solina.

KUD “Borac” Travnik predstavio se koreografijom Slavonija te zaslužio ovacije publike.

Više sa ovog gostovanja pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst/Photo: Đurđica Čavka

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!