Arhiva

FOTO: Veziri uspješniji od Čelika sa 1:0

Fudbaleri Travnika danas su ostvarili pobjedu nad Čelikom iz Zenice, i time su povećali bodovni saldo u odnosu na ekipe sa dna tabele.

Prvu šansu na utakmici imao je Armin Helvida koji je nakon jednog ubacivanja sa strane za malo bio neprecizan. Veziri do vodstva stižu već u devetoj minuti, kada na asistenciju Ajdina Nuhića pogađa Semir Musić.

Pogodak kao da je malo umirio furiozni tempo sa početka utakmice, i do kraja poluvremena bilježimo prečku za goste nakon udarca jednog od igrača, a na drugoj strani Travnik je pokušavao preko Musića i Mahovića koji 10-ak minuta prije kraja prvog dijela izlazi iz igre zbog povrede. Najbolju šansu da udvostruči vodstvo Travnik je imao u sudačkoj nadoknadi kada Nermin Varupa neometan glavom šuta centimetrima pored stative.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo mnogo zanimljivosti. Travnik je napadao sve do drugog žutog kartona Jusufbašića, a zatim se igra prenijela na polovinu Vezira. Čelik je na samom kraju utakmice imao stopostotnu šansu kada jedan od igrača iz neposredne blizine glavom puca pored gola Nurkovića.

Za kraj dodajmo da je drugu po redu nagradu Alojz Renić, za najboljeg igrača utakmice, dobio Armin Helvida iz redova domaćih.

 

travnicki.info

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!