FOTO: Uspješna akcija travničke policije na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga
photo: MUP SBK/KSB
Crna Hronika

FOTO: Uspješna akcija travničke policije na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga

Policijski službenici PS Travnik su proveli uspješnu akciju koja je imala za cilj suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga.

Tokom provođenja akcije, u nedjelju, 29.04.2018. godine, oko 01:00 sat,  na lokalnom putu u mjestu Slimena zaustavljeno je  i kontrolisano putničko motorno vozilo BMW, registarskih oznaka J50-M-950, kojim je upravljao vozač V.Č, rođen 1998.godine.

Prilikom pregleda suvozačice u vozilu, A.N., rođene 1998.godine, kod iste je pronađena kutija od cigareta u kojoj se nalazila određena količina materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi cannabis.

Intenzivnim aktivnostima po ovom predmetu, policijski službenici su u mjestu Smrike-Slimena, općina Travnik pronašli oko 300 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i cannabis, digitalnu vagu, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U toku opsežne istrage, a na osnovu prikupljenih dokaza, u vezu sa ovim krivičnim djelom dovodi se A.H., rođen 1990.godie iz Travnika, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje predmetnog krivičnog djela.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će se poduzimati u narednom periodu.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!