FOTO: Uručena pomoć za JU Bolnica Travnik
Aktuelno

FOTO: Uručena pomoć za JU Bolnica Travnik

Udruženje „PROSVJETITELJ – MUALLIM“ Srebrenica je u četvrtak uručilo značajnu pomoć za JU Bolnica Travnik. Pomoć je dopremljena iz Švicarske, a istu je osigurao ogranak udruženja – „PROSVJETITELJ CH“ koji je registrovan i koji djeluje u ovoj državi, te vrijedni Bošnjaci koji se okupljaju oko udruženja i koji ovim pokazuju kako i koliko vole svoju domovinu.

Donirano je 30 kompletnih visokokvalitetnih kreveta sa elektro podešavanjem položaja za pacijenta, 39 ormarića za stvari pacijenta i poslužavnicima za serviranje hrane pacijentima, kompletna posteljina za 60 kreveta, te veća količina bademantila i ručnika.

Direktor travničke Bolnice, prim. dr. Mirsad Granov, se ovom prilikom zahvalio svima onima koji su na bilo kakav način doprinijeli da ova donacija stigne u Travnik, te je naglasio da će ova pomoć biti od velike koristi osoblju bolnice, ali i da će zasigurno podići kvalitet usluge i njege pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Glavni medicinski tehničar, Ekrem Mrakić, nije krio sreću i zadovoljstvo doniranom opremom i materijalom. Istakao je da će ovo njegovim saradnicima biti zaista jedana velika olakšica u svakodnevnim poslovima i brizi o pacijentima.

Podsjećanja radi, udruženje „PROSVJETITELJ – MUALLIM“ preko njegovog ogranka u Švicarskoj je u proteklom periodu učestvovalo u dopremanju pomoći za bolnice u Bihaću, Tuzli, Sanskom Mostu, Konjicu i Goraždu, te pomoći koja je direktno distibuirana na teren licima koja su na kućnoj njezi.

Udruženje „PROSVJETITELJ – MUALLIM“ Srebrenica / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!