Crna Hronika

FOTO: Ukradeno 5 četverotočkaša i jedan kroser povratnika iz Kanade o kojima smo pisali

U ponedjeljak, 11.06.2018. godine, oko 07:10 sati, u Policijskoj stanici Novi Travnik zaprimljena je prijava da je u mjestu Stara Opara, općina Novi Travnik, izvršena krađa 5 četverocikala i 1 motocikla.

Prema prijavi, krađa je izvršena tokom protekle noći od strane jednog ili više nepoznatih izvršilaca.

Odmah po zaprimanju prijave, policijski službenici PS Novi Travnik su u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB pristupili poduzimanju intenzivnih planskih mjera i radnji u okviru svojih nadležnosti.

Navedene mjere i radnje su usmjerene prije svega na vršenje uviđajnih radnji, prikupljanju i provjeri svih relevantnih informacija, pretrazi užeg i šireg lica mjesta, kao i lokacija pogodnih za ostavljanje ukradenih predmeta, te niz drugih mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela.

Tokom realizacije navedenih mjera i radnji, više osoba je privedeno u službene prostorije radi utvrđivanja alibija, a jedna osoba je lišena slobode.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, službenici policije rade na dokumentovanju i dokazivanju navedenog krivičnog djela, navodi se u informaciji MUP-a SBK/KSB.

Kako nezvanično doznajemo, motorna vozila su otuđena od povratnika iz Kanade koji su se vratili na ove prostore sa idejom pokretanja biznisa u turizmu.

Agencija DAN je prije dvadesetak dana prenijela priču Radija Slobodna Evropa o njima, a možete je pogledati O V D J E

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!