FOTO: Učenici Mješovite srednje škole „Travnik“ posjetili Njemačku
FOTO: Učenici Mješovite srednje škole „Travnik“ posjetili Njemačku - photo: MSŠ Travnik
Aktuelno

FOTO: Učenici Mješovite srednje škole „Travnik“ posjetili Njemačku

Učenici MSŠ „Travnik“ – predstavnici 3.razreda medicinske škole: Kerim Salihović, Selma Spahić, Sajra Al – Areybi – Silajdžija i Nedžma Mehanović u pratnji direktorice škole, gđe. Aide Lončar, u periodu od 5. do 11.maja 2019. godine posjetili su Njemačku (Berlin i Cottbus) na osnovu potpisanog partnerstva između dviju škola pod motom „Učiti zajedno u Evropi“.

Učenici iz Travnika su dobili mogućnost da tokom boravka upotpune svoja znanja i vještine u stručnoj naobrazbi, teoretskoj i praktičnoj nastavi u programu koji se provodi sa školama iz Njemačke, i školama širom svijeta.

Kroz zajednički rad i druženje, kao i obilazak ustanova koje su bile predviđene programom, upotpunili su i razmijenili iskustva i znanja.

Posebno se ističe posjeta jednoj od najpoznatijih i najvećih klinika u Njemačkoj – „Charite“ – Muzej ljudskih skeleta, obilazak Brandenburške kapije, Alekxanderplatza, obilazak „Spreewalda“, parka „Branitz“, otvorenog gradilišta najvećeg jezera u Njemačkoj, kao i posjeta Sorbische Gymnasium.

O posjeti travničkih učenika izvijestili su i tamošnji mediji, uz intervju koji je objavljen u novinama.

Uzvratna posjeta učenika iz Njemačke planirana je u oktobru mjesecu 2019.godine, čime bi se dao doprinos razmijevanju među narodima, učenju jezika, a time i zajedništvu u Evropi.

MSŠ Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!