FOTO: Učenici iz Njemačke posjetili svoje kolege iz Travnika
FOTO: Učenici iz Njemačke posjetili svoje kolege iz Travnika
Aktuelno

FOTO: Učenici iz Njemačke posjetili svoje kolege u Travniku

Nakon posjete učenika Mješovite srednje škole “Travnik” Njemačkoj u maju ove godine, u posjetu našem gradu i našoj državi Bosni i Hercegovini stigle su učenice LWGA Cottobus: Jessica Jeep, Kim Haentsch, Laura Quisig i Melissa Welzel, u pratnji direktorice LWGA, gospođe Jaennette Frenzel i gospodina Petera Frenzela, vođe projekta.

Posjeta je trajala u periodu od 6. do 11. oktobra, a cilj i ove razmjene je, kroz zajednički rad i druženje, obilazak ustanova predviđenih programom, upotpuniti i razmijeniti iskustva i znanja.

Gosti su kroz različite sadržaje i posjete mogli naučiti mnogo i o kulturi naše zemlje.

U vidu stručne edukacije zajedno smo posjetili Dom zdravlja Travnik, Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu, te ustanovu “Naš dom” u Travniku, a kako bi se više upoznali sa kulturom i historijom našega grada, posjetili smo Zavičajni muzej Travnik, Rodnu kuću Ive Andrića, Elči Ibrahim-pašinu medresu i Stari grad Travnik.

Naravno, iskoristili smo priliku da im pokažemo i glavni grad naše zemlje – Sarajevo, a družili smo se i uživali u prirodi i ljepotama planine Vlašić.” – navode iz MSŠ Travnik

Ovo je bila prilika u kojoj su “učeći zajedno” doprinijeli boljem razumijevanju i zajedništvu u Evropi.

MSŠ Travnik/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!