FOTO: U Zavodu za javno zdravstvo SBK/KSB održan sastanak o aktuelnim problemima prijavljivanja zaraznih bolesti i o vakcinaciji
photo: Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB
Aktuelno

FOTO: U Zavodu za javno zdravstvo SBK/KSB održan sastanak o aktuelnim problemima prijavljivanja zaraznih bolesti i o vakcinaciji

Udruženje specijalista javnozdravstvenih disciplina, članovi Sekcije za epidemiologiju su 14.03.2018. godine u Sarajevu održali sastanak na kome se diskutovalo o aktuelnim problemima prijavljivanja zaraznih bolesti i o vakcinaciji. 

Nakon tog sastanka, u Zavodu za javno zdravstvo SBK/KSB Travnik je 20.03.2018. godine održan sastanak nadležnih zdravstvenih i sanitarnih inspektora FBiH, a u cilju otklanjanja određenih nedoumica u vršenju inspekcijskih nadzora koje inspektori prema propisanim zakonskim aktima provode, te definisanja prethodnih procedura zdravstvenih djelatnika koje su preduslov za vršenje kvalitetnih inspekcijskih nadzora.

Jedan od zaključaka je da se ostvari što bolja suradnja sa nadležnim inspektorima u cilju što efikasnijeg provođenja obavezne imunizacije, te prijavljivanja zaraznih bolesti.

Dogovoreni su daljnji koraci uspostavljanja sistema nadzora nad zaraznim bolestima i poboljšanje realizacije programa obavezne imunizacije.

Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!