Sveuciliste Vitez
Arhiva

FOTO: U travničkoj Medresi upriličen susret sa novinarima

Utemeljena početkom 18. stoljeća, Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku sačuvala je tokom godina svog postojanja kontinuitet odgoja i obrazovanja mladih, uz afirmiranje vjerskih, i sve druge vrijednosti, dajući na taj način i značajan doprinos društvenoj zajednici kroz kreiranje zdravog društva.

Uspjeh rada Medrese postao je prepoznatljiv i uz sadržaje koji se pojavljuju u medijima, što je jedan od načina da se širem krugu zainteresiranih približe novi principi savremenog rada u odgoju i obrazovanju, a koji radi toga, nikako ne isključuju tradiciju na koju su u dobroj mjeri oslonjeni.

Uvažavajući ulogu medija sa kojima Medresa uspostavila dobru saradnju, danas je menadžment ove ustanove upriličio prijem za novinare. Koristeći se ovom prilikom, direktor, mr. Dževdet Šošić, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji izražavajući nadu da će se ona, u istom obliku nastaviti i u narednom periodu. U neformalnom razgovoru novinari su se upoznali sa brojnim razvojnim projektima ove ustanove, koja, svojim radom i iskustvom velikog broja mladih, a zadovoljnih učenika, zauzima značajno mjesto u srednjoškolskom obrazovanju.

Naime, učenici ove škole, s obzirom na to stečeno znanje i vještine, te prilagođen plan i program, nakon završetka, mogu nastaviti školovanje bez ikakvih ograničenja, oslanjajući se samo na svoje sklonosti. Stalno se radi na poboljšanju uvjeta rada, jer, novovremeni tokovi podrazumijevaju korištenje modernih tehnologija, a to je u Medresi u velikoj mjeri zastupljeno.

Ipak, u osnovi svih aktivnosti prednost se daje odgoju, kroz kreiranje brojnih vannastavnih aktivnosti, direktni kontakt sa učenicima, ali i stručno usavršavanje zaposlenih, što je još jednom potvrđeno i danas tokom susreta sa novinarima.

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!