Sveuciliste Vitez
FOTO: U Sarajevu održana sjednica Skupštine Crvenog križa FBiH
FOTO: U Sarajevu održana sjednica Skupštine Crvenog križa FBiH
Aktuelno

FOTO: U Sarajevu održana sjednica Skupštine Crvenog križa FBiH

U Sarajevu je održana četvrta sjednica Šestog saziva Skupštine Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, kojom je predsjedavao prim. dr. Fadil Jahić.

Sjednica je imala izvještajni karakter, a goste je prvo pozdravio predsjednik Crvenog križa FBiH Ivo Juričević. Predstavnik Općinske organizacije Crvenog križa Travnik na ovoj sjednici bio je Samir Pinjo, koji je govorio o aktivnostima i problemima ove organizacije.

Delegati su na sjednici razmatrali i usvajali Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Crvenog križa Federacije BiH za 2018. godinu, koji je podnio generalni sekretar CK FBiH Namik Hodžić.

Na dnevnom redu našli su se i Prijedlog odluke o usklađivanju izbora i mandata u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, sa izbornim procesom na nivou Nacionalnog društva BiH, te prijedlog zamjene člana Skupštine iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Posebna pažnja posvećena rješavanju problema migrantske krize u BiH, te usvajanju Okvirnog plana obilježavanja predstojećeg Svjetskog dana i Nedelje Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!