FOTO: Sinoć upriličen iftar za omladinu sa područja Muftijstva travničkog
photo: Muftijstvo travničko
Ramazanski program 2018

FOTO: Sinoć upriličen iftar za omladinu sa područja Muftijstva travničkog

U ponedjeljak, 28.05.2018. godine u restoranu Elči Ibrahim-pašine medrese upriličen je iftar za 140 mladića i djevojaka sa područja Muftijstva travničkog.

Preko koordinatora za rad sa omladinom organizovan je skup i susret omladine u Travniku iz svih medžlisa sa područja Muftijstva travničkog.

Neposredno prije iftara omladina se okupila u atriju Medrese gdje je obavljen i zajednički akšam-namaz, dok je iftar bio u restoranu Medrese.

Nakon iftara mr. Muhamed-ef. Pezić, pomoćnik Muftije za vjerska pitanja i obrazovanje i koordinator za rad sa mladima na nivou Muftijstva, u svojstvu domaćina se obratio omladini i prenio selame Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića i direktora Medrese, mr. Dževdet-ef. Šošića, zahvalio se upravi Medrese na prelijepo pripremljenom iftaru i ukazao na iznimnu vrijednost ovakvih susreta tokom mubarek mjeseca ramazana.

Predstavnici omladine i koordinatori iz svih medžlisa dobili su nakon toga riječ da kažu svoje utiske o Mreži mladih, o omladinskim aktivnostima na području svog medžlisa i o aktuelnom iftaru u Travniku. Ovogodišnjem iftaru je prisustvovala i grupa mladih oficira iz kasarne Travnik predvođena bataljonskim imamom Nesib-ef. Nešustom.

Učesnici su iskazali radost zbog iftara i susreta u Travniku, a isto tako svi su iskazali želju za nastavak druženja, organizovanja sličnih susreta i po drugim gradovima, kako bi se omladina bolje upoznavala i na sličnim, hairli, zajedničkim projektima udruživala, na dobrobit i zajednice i društva.

Izvor teksta i fotografija: Muftijstvo travničko

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!