FOTO: Održan seminar za članove Sindikalnih i Nadzornih odbora SBK/KSB
FOTO: Održan seminar za članove Sindikalnih i Nadzornih odbora SBK/KSB
Aktuelno

FOTO: Održan seminar za članove Sindikalnih i Nadzornih odbora SBK/KSB

U organizaciji Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, u Jajcu je održan seminar za članove Sindikalnih i Nadzornih odbora sindikalnih organizacija sa područja Srednjobosanskog kantona.

Ispred domaćina, Sindikalne organizacije Općine Jajce, učesnike seminara pozdravio je i dobrodošlicu poželio predsjednik ove organizacije Krešo Jakić. O stanju u sindikalnim organizacijama, te sindikalnim aktivnostima na području SBK/KSB govorili su predsjednik i sekretar Koordinacionog odbora Semin Konjalić i Samir Pinjo.

Seminaru su između ostalih prisustvovali i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora SUFBiH, te predsjednici Koordinacionih odbora Unsko-Sanskog i Posavskog kantona.

Učesnicima seminara dopredsjednik SUFBiH za obuku Senad Memić govorio je o organizaciji i aktuelnoj situaciji u sindikatu. Seminar je završio predavanjem predsjednika SUFBiH mr. Samira Kurtovića na temu „Uloga i značaj sindikalnog povjerenika u sindikatu“, nakon čega je uslijedila konstruktivna rasprava.

Ovo je prvi ovakav seminar na području SBK koji je od strane učesnika i predavača ocijenjen kao veoma uspješan.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!