FOTO: Muftija travnički predvodio džumu namaz na musalli Memorijalnog centra u Potočarima
FOTO: Muftija travnički predvodio džumu namaz na musalli Memorijalnog centra u Potočarima - photo: Muftijstvo travničko
BiH

FOTO: Muftija travnički predvodio džumu namaz na musalli Memorijalnog centra u Potočarima

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović danas je predvodio džumu namaz i održao hutbu u Memorijalnom centru u Potočarima.

Delegacija Muftijstva travničkog na čelu sa muftijom, dr. Ahmed-ef. Adilovićem, boravila je u posjeti Srebrenici i Memorijalnom centru u Potočarima, a u delegaciji su bili direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, kao i pomoćnik direktora za internat prof. Safet Durguti.

Također, pod pokroviteljstvom Muftijstva organizovan je i jedan mini bus sa 30 putnika sa područja Travnika, a vođa ove grupe je bio glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić. Oni su nakon sabah-namaza u džamiji na Kalibunaru preko Olova, Kladnja, Konjević polja i Bratunca stigli u Srebrenicu gdje ih je dočekao glavni imam Damir-ef. Peštalić. Potom su prisustvovali obilježavanju 25. godišnjice stradanja 105 bošnjačkih civila (većinom omladine) na školskim igralištima u Srebrenici koji su 12.04.1993. pobijeni granatama ispaljenim od strane vojske RS, a za ovaj zločin još niko nije odgovarao. Nakon toga su se uputili u Memorijalni centar gdje su pogledali film ” Sedmica u Srebrenici 1995.”, te su posjetili Muzej genocida.

Džuma-namaz je klanjana na musalli Memorijalnog centra, a namaz je predvodio i hutbu održao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Muftijstvo travničko

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!