Aktuelno

FOTO: Mladi sa Kalibunara uspješni na Kantonalnom takmičenju u pružanju prve pomoći

Na takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Srednjobosanskog kantona u pružanju prve pomoći, održanom u Kiseljaku, općinu Travnik predstavljali su Osnovna škola Kalibunar u konkurenciji osnovih škola i ekipa Mladi „Zajedno za Kalibunar“ u konkurenciji srednjih škola.

Odličan domaćin bio je Crveni križ Kiseljak, a takmičenje se odvijalo u sportskoj dvorani Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“. Glavni sudija bila je dr. Ana Pecirep predsjednica  Crvenog križa Kiseljak, te članovi žirija Refik Džaja sekretar CK SBK-a i Zerina Smajlović Litrić-Grahić sekretar CK Kiseljak.

Na kantonalnom prvenstvu su učestvovali pobjednici općinskih takmičenja sa područja SBK-a. Svi učesnici su pokazali visok nivo znanja, pa su sudije imale težak zadatak.

Tako je u konkurenciji osnovnih škola prvo mjesto osvojila ekipa iz Bugojna, drugo OŠ Kalibunar iz Travnika, a treće ekipa iz Fojnice.

Kod učenika srednjih škola prvo mjesto osvojila je ekipa iz Kiseljaka, drugo Bugojna, treće Fojnice, dok je ekipa Mladi „Zajedno za Kalibunar“ osvojila četvrto mjesto.

Ekipa OŠ Kalibunar nastupila je u sastavu Nedžla Šiljak, Ilma Karahodža, Amina Delić, Mehdi Zaimović, Nedžma Sefer i Elma Saračević, koju je pripremila nastavnica Fatima Gromila-Jelčin.

Ekipa Mladi „Zajedno za Kalibunar“ nastupila je u sastavu Ahmed Konjalić, Lejla Alihodža, Zejneba Duvnjak, Melisa Žutić, Belma Jašarević i Aldijana Kalaković.

Pobjednici će nastupiti na prvenstvu Federacije BiH.

Crveni križ Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!