FOTO: Danas u Travniku otvorena izložba 'Govorimo o sposobnostima!'
Danas u Travniku otvorena izložba 'Govorimo o sposobnostima!' - photo: Centar za kulturu općine Travnik
Kultura

FOTO: Danas u Travniku otvorena izložba ‘Govorimo o sposobnostima!’

Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji “Govorimo o sposobnostima!”, otvorena je u utorak u Travniku, u okviru projekta “Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH”, koji finansira Europska unija, a realizuju World Vision i Organizacija amputiraca UDAS.

Menadžer projekta “Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH” Amir Mujanović kazao je kako je 20 izloženih slika nastalo na likovnoj koloniji koja je održana prošle godine u Banja Luci, naglasivši da je cilj promovisati potencijale i talenat umjetnika sa invaliditetom i žrtava mina.

Likovnu koloniju i ovu izložbu takođe želimo iskoristiti za zagovaranje eliminacije negativnog utjecaja mina u BiH – dodao je Mujanović.

Podsjećajući da Strategija protuminskog djelovanja predviđa da BiH do 2025. godine bude očišćena od mina, Mujanović je istakao kako je nužno stvoriti i okruženje bez barijera za osobe sa invaliditetom.

Želimo da žrtve mina i osobe sa invaliditetom dobiju podršku kako bi na ravnopravan način učestvovali u razvoju zajednice – naglasio je.

Izložba ostaje otvorena do 15. maja u Centru za kulturu općine Travnik.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!