Aktuelno

DENIS BARTA oduševio građane Travnika i turiste: Na Starom gradu pjevao za izgradnju roditeljske kuće (FOTO)

Prvi registrovani ulični svirač u BiH i pobjednik hrvatskog talent showa “Supertalent“, Denis Barta je danas u predivnom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad u Travniku priredio mini nastup u okviru kojeg je sve posjetitelje podsjetio na stare dobre evergrin hitove i prepoznatljive pop rock pjesme.

Iako ga autizam, sljepoća i epilepsija onemogućuju da koristi ruke u obavljanju svakodnevnih životnih radnji i aktivnisti, ovaj nevjerovatno talentovani mladić uprkos svim poteškoćama ipak s nevjerovatnom lakoćom komunicira kroz život, i to muzikom.

Nakon ogromnog uspjeha i osvajanja prvog mjesta u poznatom hrvatskom showu, Denis putuje gradovima Bosne i Hercegovine sa željom da se predstavi brojnijoj publici, ali sada sa još većim ciljem. Pored muzičke opreme kojom je na svim nastupima Denis okružen, uvijek se negdje tu nalazi i posebna bijela kutija. Kutija koja život znači, a u kojoj Denis skuplja donacije za izgradnju nove Roditeljske kuće u Tuzli.

Vrijednost investicije izgradnje Roditeljske kuće  iznosi oko 700.000 KM,  a ona bi uveliko olakšala proces liječenja i predstavljala drugi dom za djecu i porodice koji se bore sa najtežim oboljenjima.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!