Članovi Demokratske fronte iz SBK/KSB odlučili da pristupe SDP-u BiH
photo: FENA/Jasmin Hasečić
Aktuelno

Članovi Demokratske fronte iz SBK/KSB odlučili da pristupe SDP-u BiH

SDP BiH danas je sazvao vanrednu pres-konferenciju kako bi saopćio da su ovoj stranci pristupili aktuelni predsjednici i pojedini članovi općinskih odbora sa područja Srednjobosanskog kantona i to Kiseljaka, Novog Travnika, Travnika, Kreševa, Gornjeg Vakufa i Fojnice.

Iako su imali ponuda i drugih političkih partija oni su pristupili SDP-u BiH. Mislim da ćemo sa ovim članstvo ojačati poziciju SDP-a u Srednjobosanskom kantonu – kazao je predsjednik Kantonalne organizacije SBK–a SDP-a Nijaz Helez, te novom članstvu poželio uspješan rad.

Ovim povodom potpredsjednik SDP-a Zukan Helez naglasio je da je većina članova općinskih organizacija Demokratske fonte iz Srednjobosanskog kantona samoinicijativno prešla u SDP.

Ovdje prisutni iz Srednjobosanskog kantona istaknuti su ljevičari, koji su članstvo u Demokratskoj fronti napustili jer su, između ostalog, bili nezadovoljni radom rukovodstva – izjavila je aktuelna vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Travnik Mervana Mujić.

Potcrtala je da je danas u SDP-u stanje bolje, odnosno vidno drukačije i da je nakon svih modaliteta demokratske borbe unutar vlastitite političke opcije procijenjeno da će određeni članovi Demokratske fonte svoj doprinos u jačanju lijeve političke ideje u BiH dati pristupanju SDP-u.

Bivšim stranačkim kolegama, novi članovi SDP-a poželili su uspješan daljni rad uz nadu da će sve eventualne prepreke biti prevaziđene u ostvarivanju intenzivne saradnje sa SDP-om i drugim političkim opcijama lijeve orijentacije.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!