Centar za obrazovanje odraslih: Šansa za novi početak
photo: Agencija DAN
Aktuelno

Centar za obrazovanje odraslih: Šansa za novi početak

Vrijeme koje živimo iziskuje šarolike sposobnosti i istrajnost u postizanju bolje kvalitete stečenog znanja. Stoga je od velikog značaja napraviti pravi izbor već prilikom odabira škole, po čijem završetku je moguće parirati, ili biti bolji, na zahtijevnom tržištu rada.

U tom smislu, a po ocjeni mnogih, raduje podatak da u srcu Srednjobosanskog kantona, u Travniku, postoji Centar za obrazovanje odraslih, koji zainteresiranim za svoju budućnost daje široki izbor mogućnosti za dobivanje diplome različitih zanimanja.

Onima koji na vrijeme shvate da je uz ostale parametre, formalno znanje preduvjet za radno mjesto, otvaraju se vrata kreiranja novih životnih puteva i to ne samo u BiH nego i zainteresiranim za odlazak u neku drugu sredinu.

Osim toga, u ovom Centru moguće je dobiti željenu prekvalifikaciju ili napraviti dokvalifikaciju i na taj način ostvariti svoje snove.

Da je tako, nema dileme, s obzirom na brojna dobra iskustva dosadašnjih polaznika. čiji su komentari nerijetko svima dostupni, a sve kao mogući putokaz za one koji još uvijek imaju dilemu.

Njihove pohvale uglavnom se odnose na kvalitet stručnog kadra, odnosno stečenog znanja, veliki izbor ponuđenih zanimanja, te susretljivost menadžmenta. Potrebe svakog pojedinca su različite i nastojanja Centra usmjerena su u pravcu prilagođavanja tim potrebama, naravno u skladu sa mogućnostima i zakonskim okvirima.

Zato geografski okviri ovdje nisu ograničavajući ni za one koji dolaze iz različitih krajeva da upišu ovu školu, ali ni za one koji sa dobivenom diplomom idu u različite krajeve svijeta.

Stoga se vrijednim čini još jednom napomenuti zaista brojne mogućnosti i široki izbor zanimanja trećeg i četvrtog stepena stručne spreme, od građevinara i vozača do medicinskih sestara i njegovatelja.

Ljeto i godišnji odmori uveliko su na izmaku, pa je pravo vrijeme da se prave planovi za budućnost.

Tržište rada uvijek ima potrebu za nekim profilom radnika, treba prepoznati svoje afinitete i realnu pretpostavku za novo radno mjesto, a sve to moguće je uz Centar za obrazovanje odraslih u Travniku.

Kontaktirati ih možete putem njihove web stranice (klik), na telefone +387 (0)30 502 206 i +387 (0)62 788 000 ili na E-mail (klik)

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!