Sveuciliste Vitez
Cecilija Perić Slomo: Travnički medicinari su istinski heroji
Cecilija Perić Slomo: Travnički medicinari su istinski heroji - photo: Lični Facebook profil
Aktuelno

Cecilija Perić Slomo: Travnički medicinari su istinski heroji

Medicinski radnici su pojavom koronavirusa dobili izuzetnog nepijatelja, o kojem ama baš ništa nisu znali. Vremenom, njihova stalna borba dobija rezultate, ali teške okolnosti rada ostaju.

Cecilija Perić Slomo i njen suprug Dobroslav iz Kiseljaka bili su pozitivni na koronavirus, te su nakon toga smješteni u Bolnicu Travnik i Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik.

Nažalost, Dobroslav je izgubio bitku za život, a Cecilija je jučer, putem Facebook profila, uputila iskrene riječi zahvale svima koji su bili uz njih u tom, za njihovu porodicu izuzetno teškom vremenu.

Posebnu zahvalu uputila je svim medicinskim radnicima JU Bolnica Travnik i JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik koji su, kako sama kaže, “pokazali veliku odgovornost i ljubav prema poslu koji rade iako ga obavljaju pod mnogobrojnom zaštitom, to su pravi heroji, znamo da su se borili i pratili svaki naš izdah i udah“.

Cijelu njenu izjavu pročitajte u nastavku:

Dragi prijatelji,

Nakon teškog gubitka i borbe za zdravlje koje sam i sama prošla, imam potrebu ovim putem da se zahvalim svima onima koji su nam pomogli u ovim teškim vremenima, ali najviše zahvale idu ljudima koji su prosli svaki tren naše teške borbe, koji su pokazali veliku odgovornost i ljubav prema poslu koji rade iako ga obavljaju pod mnogobrojnom zaštitom, to su pravi heroji, znamo da su se borili i pratili svaki naš izdah i udah.

Zahvaljujemo se medicinskom osoblju “JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu” i “Kantonalna bolnica Travnik” a posebno: prim. dr. Emir Abdulović, prim. dr. Mirsad Granov, prim. dr. Minela Zekiri, prim. dr. Malik Alochi, prim. dr. Nadira Maglić, dr. Šaban Orhan, med tech. Željka, med. tech. Munir, med. tech. Halid, med. tech. Zijo, med. tech. Aldo. Hvala im za svaku riječ utijehe i za svaki osmjeh, pokazali su visok nivo odgovornosti i stručnosti.

Ovi ljudi trebaju da budu svima nama primjer, a njihovi nadležni ponosni.

Neka nam ovo svima bude života lekcija, ne bojte se, ali pazite, ponašajte se pametno i odgovorno jer nikad ne znamo koga možemo ugroziti.

A moje sunce,moj Dobro nek počiva zavijek u miru Božijem. ♥️

Agencija DAN

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!