Arhiva

BUGOJNO: Pod uticajem alkohola vozilom bježao policiji, pa ih fizički napao u stanici…

U nedjelju, 17.04.2016. godine, oko 02:50 sati, policijska patrola PS Bugojno je u mjestu Vrbanja, općina Bugojno, pokušala zaustaviti motorno vozilo marke Golf 2, registarskih oznaka E59-M-967, međutim vozač se oglušio na znakove koji su mu davali policajci i nastavio kretanje.

Policijska patrola je službenim vozilom sustigla navedeno vozilo u ulici 370. Slavne brdske brigade u Bugojnu i upotrebom svjetlosnih signala zaustavila vozilo.

Obzirom da vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, isti je doveden u policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta. U policijskoj stanici utvrđeno je da se radi o osobi O.M. rođen 1983.godine nastanjen u Bugojnu, kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u iznosu od 1,67 promila.

Nakon što mu je saopćeno da je isključen iz saobraćaja i da će mu biti uručen prekršajni nalog za počinjeni prekršaj O.M. je počeo sa psovkama, a zatim i napao jednog od policajaca, kojom prilikom mu je poderao dijelove službene uniforme, te sa stola oborio računar i druge predmete.

Osoba je upotrebom fizičke snage stavljena pod kontrolu, te je nakon toga lišena slobode zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Po završetku kriminalističke istrage, protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

MUP SBK/KSB/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!