photo: Agencija DAN
Aktuelno

Apel direktora Bolnice Travnik: Potrebni radnici za proizvodnju medicinske opreme

U ovom periodu, bez obzira na strah i privikavanje nekim novim normama, definiraju se i prioriteti. Uz sve preporučene mjere od strane Kriznog staba, svakako je najpotrebnija medicinska oprema.

Pojedinačne inicijative i manji proizvođači već nekoliko dana pokušavaju da preorjentišu svoju proizvodnju  i odgovore ovom velikom izazovu.

U tom smislu, vrijedi spomeniti mogućnosti većih proizvodnih pogona, kao što je primjer firme Fortitudo u Travniku. Njihova namjera da pomognu u izradi medicinske opreme ograničena je i radi nedovoljnog broja radnika.

S obzirom na hitnost nabavke, prim.dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik, poziva sve radnike Fortituda, koji u u mogućnosti da se odazovu na radna mjesta i na taj način pomognu zdravstvenim radnicima.

Ovo je vrijeme kada, uz očekivane heroje u službama koje najdirektnije sudjeluju u procesu rješavanja novonastale situacije, silom prilika, ti heroji javljaju se i u sferama gdje to nije bilo očekivano. Jasno je da ovakva situacija nalaže angažman svih, i u tom smislu značajna je pomoć, koju ovaj put zdravstveni radnici očekuju od radnika firme Fortitudo.

Direktor bolnice Travnik, dr Mirsad Granov izražava nadu da će ovaj apel doći do onih koji sada mogu pomoći te da ćese , tek zajedno uz maksimalnu angažiranost svih, ova novonastala situacija što prije prevazići, zapravo, to je i jedini put do tako željene normalizacije života.

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!