Sveuciliste Vitez
Andrićevi dani: Odigrana predstava "Boca plastična postala je fantastična"
Andrićevi dani: Odigrana predstava "Boca plastična postala je fantastična" - photo: Hrvatsko kazalište Travnik
Kultura

Andrićevi dani: Odigrana predstava “Boca plastična postala je fantastična”

Sinoć je u sklopu ovogodišnjih Andrićevih dana, u prostoru Hrvatskog kazališta u Jankovićima odigrana predstava “Boca plastična postala je fantastična”.

Više o samoj predstavi za Agenciju DAN je govorio Anto Bilić:

“Hrvatsko kazalište Travnik učestvovalo je u Regionalnom program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu ReLOaD – Projektom: Ekologija kroz kulturu i umjetnost kojeg je financirala Europska unija. Osam škola općine Travnik aktivno se uključilo u realiziranje ovog projekta. Osnovna škola Nova Bila je sudjelovala u ovom projektu pisanjem priče na temu “Ekologija”. Priča IV.a odjela naše škole “Boca plastična postala je fantastična” proglašena je najljepšom pričom te je i dramatizirana.

Kazališnu predstavu pratila je izložba uporabnih predmeta načinjenih od plastike. Predmeti su izrađivani na kreativnim radionicama u našoj školi. Ovom prigodom se zahvaljujemo svim učenicima, majkama, bakama i djelatnicama naše škole koje su organizirale i sudjelovale u ovim radionicama. Napravljene predmete koristili su i glumci u predstavi (ukrase za kosu, haljinu ukrašenu čepovima, torbe napravljene od dijelova boca, slike…).

Uživali smo u svakom trenutku predstave. Bilo je zanimljivo vidjeti kako je naša priča dramatizirana i izvedena na kazališnim daskama. Glavnim junacima ove kazališne predstave, mladim glumcima, iskazujemo posebnu pohvalu za uspješno odigrane uloge. Djeca su najbolja publika i najzahvalniji izvođači. Hrvatskom amaterskom kazalištu Travnik i njegovim djelatnicima zahvaljujemo na srdačnom dočeku i ugodnom druženju.Vjerujemo da će predstava biti rado gledana i dobro posjećena.”

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!